Genootschappen

Buiten de activiteiten die C.S.F.R. Wageningen organiseert, ontmoeten de leden elkaar ook in hun enthousiasme voor een sport of genootschap. Een genootschap bestaat uit een aantal leden met een gedeelde interesse waarin zij zich verdiepen en die eens per jaar een activiteit voor de vereniging organiseren. Daarnaast traint ons voet- en volleybal door het jaar heen fanatiek en blinken zij uit in de toernooien en op de jaarlijkse C.S.F.R. sportdag.

Exprezilesthetica

‘Is kunst zinnig? Dat vragen wij ons af
Is zoet hartig? Alsof ik daarom gaf
Maar de kunstenaar ziet de zee veraf
Hij ziet de kleuren van de zee
Wij zijn Expreziltesthetica
oker, turquoise en magenta.’

Uit: lied Exprezilestethica

Exprezilesthetica is een kunstzinnig genootschap dat veel waarde hecht aan schoonheid, fantasie en waarheid. Het vier leden tellende genootschap houdt zich bezig met het aanschouwen, creëren, analyseren en reflecteren van en op kunst. De waarde van kunst wordt in onze samenleving geregeld onderschat. Desalniettemin leeft Exprezilesthetica juist vanuit de gedachte dat een maatschappij nimmer voldoende kunst kan bevatten, in welke vorm dan ook. Kunst kust zielen. Ook de jouwe?

Miks

Wij zijn genootschap Miks. Het genootschap dat open staat voor elk idee. Niks is te gek, want wij mixen alles. Denk aan culturen, activiteiten, gerechten, levensbeschouwingen etc. Wij dagen elkaar en de vereniging uit om uit de comfortzone te stappen om zo ons wereldbeeld te verbreden.

De Nootzaak

Mag ik u voorstellen: ‘De Nootzaak’. Met dit muzikale genootschap bezoeken we regelmatig prachtige concerten in de mooiste concertgebouwen van Nederland. Ook hebben we recent een gezellige platenborrel georganiseerd, waarbij iedereen LP platen kon meenemen en ruilen. Muzikale groetjes van deze zeven muziekfanaten!

Volleybalteam

Sinds 2018 is C.S.F.R. Wageningen een volleybalteam rijk. Een aantal maanden van het jaar volleybalt het team van enthousiaste leden, op maandagavond tegen andere Wageningse fanatiekelingen. Eens in het jaar kan zij haar kwaliteit bewijzen tijdens de landelijke Sportdag van de C.S.F.R.

Voetbalteam FC DG

Het voetbalteam van Dei Gratia strijdt een aantal keer per maand samen met andere studie- en studentenverenigingen van Wageningen om de sportieve eer. Een gemêleerde groep van leden laat hier met veel passie en toewijding de bal het veld rondgaan en probeert de tegenstanders alle hoeken van het veld te laten zien.

‘Strijden, zwoegen, veel genoegen. De triomf is weer behaald’
- Dispuutslied Dei Gratia -