Dispuutshuizen

Op de studiekringen wordt een groot aantal verschillende thema’s bestudeerd. Dit kan van theologische, culturele, filosofische of elke andere aard zijn. Bekende en minder bekende werken uit heden en verleden worden gelezen als oriëntatie binnen het thema, en komen tijdens de kringavonden aan bod.

HET NERGENSHUIS

Zwevend boven een gat waar vroeger de bakker zijn brood bakte, vindt je Het Nergenshuis in hartje Wageningen. Een huis waar de tijd stilstaat. Bewoond door huishamster Momo en de Tijdspaarders. Honderd klokken aan de muur, groen overal in huis te vinden en een zonovergoten dakterras. Een plek waar de amicitia ofwel de vriendschap hoogtij viert!

‘T MOLENMENT

C’est la vie! Dat is het motto van ‘t Molenment, reeds florerend sinds 2003. Een woning vol gezellige planten, heerlijk voedsel en bemoedigende uitspraken. Uitgesproken door bewoners, of leesbaar op de muur. ‘t Molenment staat bekend om zijn levendigheid: Er zijn altijd wel mensen thuis, aan het koken of bakken, aan het zingen, of hard aan het werk. Wees welkom in dit krakende dispuutshuis!

’T BOKKEKOT

In het midden van Wageningen is dispuutshuis ‘t Bokkekot te vinden. Een vijftal leden met natuur-technische scholing houden zich schuil in de woning welke ooit een smederij was. Deze residentie is hét bewijs dat ware schoonheid van binnen zit.

‘Het harde Wageningen, dat mannen staalt, zijn roem verhaalt
En duffe stedelingen onder zijne voet vermaalt.’

-Brallied Dei Gratia-

HUIZE BENNEBABES

Huize Bennebabes, het mooiste huis van Bennekom! In dit pittoreske stulpje wonen vier DG vrouwen. Onze deur staat altijd open (ook letterlijk), en je bent altijd welkom voor koffie of een goed glas wijn!

MARKT ZEVEN

Markt Zeven is een van de oudste dispuutshuizen van C.S.F.R. Wageningen. Onze residentie is gelegen in het hart van Wageningen en sedert 2001 wordt hier het ware studentenleven gevierd door overwegend mannelijke bewoners. Het woongenot is ongeëvenaard en stijgt ieder jaar weer, sneller dan de zeespiegel. Legendarische huisborrels tot diep in de nacht en roemruchte huisweekenden maken dit prachtige dispuutshuis tot wat een dispuutshuis behóórt te zijn. Markt Zeven Hoog!