Dispuutshuizen

Veel leden van C.S.F.R. Wageningen wonen samen met andere leden in een studentenhuis. Een aantal van hen woont in huizen die wij ‘Dispuutshuizen’ noemen. Dit zijn studentenhuizen die een belangrijke rol spelen in ons verenigingsleven. De huizen hebben vaak een rijke geschiedenis en de muren omhelzen dan ook vele legendarische verhalen. Bij deze huizen wordt de deur vaak plat gelopen en we houden er Sing-ins, Pilspraat-avonden en onze verenigingsborrels.

Afbeelding-van-WhatsApp-op-2024-03-12-om-11.35.59_fede9b31

Markt Zeven

Markt Zeven is een van de oudste dispuutshuizen van C.S.F.R. Wageningen. Onze residentie is gelegen in het hart van Wageningen en sedert 2001 wordt hier het ware studentenleven gevierd door overwegend mannelijke bewoners. Het woongenot is ongeëvenaard en stijgt ieder jaar weer, sneller dan de zeespiegel. Legendarische huisborrels tot diep in de nacht en roemruchte huisweekenden maken dit prachtige dispuutshuis tot wat een dispuutshuis behóórt te zijn. Markt Zeven Hoog!

't Molenment

C’est la vie! Dat is het motto van ’t Molenment, reeds florerend sinds 2003. Een woning vol gezellige planten, heerlijk voedsel en bemoedigende uitspraken. Uitgesproken door bewoners, of leesbaar op de muur. ’t Molenment staat bekend om zijn levendigheid: Er zijn altijd wel mensen thuis, aan het koken of bakken, aan het zingen, of hard aan het werk. Wees welkom in dit krakende dispuutshuis!

Huize Bennebabes

Huize Bennebabes, het mooiste huis van Bennekom! In dit pittoreske stulpje wonen vier DG vrouwen. Onze deur staat altijd open (ook letterlijk), en je bent altijd welkom voor koffie of een goed glas wijn!

Villa Albertine

Villa Albertine is een dispuutshuis van C.S.F.R. Wageningen. Deze Villa huisvest maar liefst negen bewoners, vier mannen en vijf vrouwen. Daarnaast huisvest Villa Albertine vijfentwintig fietsen. Villa Albertine staat bekend als een sportieve en gezellige Villa, er is altijd wel wat te beleven. We houden ook van lekker eten, in de zomer wordt er minstens één keer per week gebarbecued onder het genot van een speciaal biertje. Kom gerust een keer langs!

Oud Vossenhol

Oud-Vossenhol is sinds januari 2023 dispuutshuis van Dei Gratia, en daarmee ook het jongste. Deze monumentale villa huisvest maar liefst 18 studenten en is omgeven door een groene oase. Er is daarom altijd wat te beleven en er heeft altijd wel iemand zin in een potje volleybal. Verder staat ons huis altijd open voor borrels, muzikaliteit en andere activiteiten waarbij de amicitia hoogtij viert. Wees welkom!