Genootschappen en Sportteams

Buiten de activiteiten die C.S.F.R. Wageningen organiseert, ontmoeten de leden elkaar ook in hun enthousiasme voor een sport of genootschap. Een genootschap bestaat uit een aantal leden met een gedeelde interesse waarin zij zich verdiepen en die eens per jaar een activiteit voor de vereniging organiseren. Daarnaast traint ons voet- en volleybal door het jaar heen fanatiek en blinken zij uit in de toernooien en op de jaarlijkse C.S.F.R. sportdag.

Actus Amoris

Wij zijn het vrijwilligersgenootschap Actus Amoris! Onze naam betekent ‘’daden van liefde.’’ Met dit genootschap hopen wij uit naastenliefde een kleine bijdrage aan de maatschappij te leveren en hiermee te getuigen van ons christen-zijn. We vinden het mooi en leuk om onze kwaliteiten op deze wijze vorm te geven. Dit komt voort uit de overtuiging dat Jezus ons heeft geleerd dat daden van liefde één van de manieren zijn waarin Hij zichtbaar wordt op aarde. Uiteraard zijn er ook vele andere manieren om als christen te getuigen van Christus.
Als genootschap vinden wij het belangrijk vrijwilligerswerk te stimuleren en faciliteren binnen Dei Gratia. Daarnaast hopen wij op contacten buiten onze directe cirkel. Dit kan bijvoorbeeld door te gaan wandelen met oudere mensen, mee te helpen in het AZC of klusjes doen voor mensen die daartoe niet zelf in staat zijn. U kunt altijd meedoen! U kunt in de weekmail meer vinden over de activiteiten.

Met liefdevolle groetjes,
De leden van Actus Amoris

Pallas Athena

Op deze foto staan de dames van Pallas Athena, het damesgenootschap dat wij, de amicae van jaargroep 2019, hebben opgericht in 2022. Met veel liefde en plezier hebben wij al diverse activiteiten georganiseerd, zoals een gezellige borrel en een onvergetelijk vrouwenweekend. En onze naam? Die is geïnspireerd door niemand minder dan de Griekse godin Pallas Athena, die bekend stond om haar wijsheid, beschaving, politieke kunde én haar onverslaanbare strijdkracht. Want wij dames van Pallas Athena zijn niet alleen sterk, slim en gezellig, maar leven ook naar ons motto: "Alis volat propriis", wat betekent dat wij vliegen op onze eigen vleugels. Dit betekent dat wij onze eigen doelen nastreven en onze eigen weg bewandelen zonder afgeleid te worden.
Wilt u met ons in contact komen?
Dat kan via dedamesvanpallasathena@gmail.com of via Instagram (@pallasathena_dg)

Exprezilesthetica

‘Is kunst zinnig? Dat vragen wij ons af
Is zoet hartig? Alsof ik daarom gaf
Maar de kunstenaar ziet de zee veraf
Hij ziet de kleuren van de zee
Wij zijn Expreziltesthetica
oker, turquoise en magenta.’

Uit: lied Exprezilestethica

Exprezilesthetica is een kunstzinnig genootschap dat veel waarde hecht aan schoonheid, fantasie en waarheid. Het vier leden tellende genootschap houdt zich bezig met het aanschouwen, creëren, analyseren en reflecteren van en op kunst. De waarde van kunst wordt in onze samenleving geregeld onderschat. Desalniettemin leeft Exprezilesthetica juist vanuit de gedachte dat een maatschappij nimmer voldoende kunst kan bevatten, in welke vorm dan ook. Kunst kust zielen. Ook de jouwe?

Miks

Wij zijn genootschap Miks. Het genootschap dat open staat voor elk idee. Niks is te gek, want wij mixen alles. Denk aan culturen, activiteiten, gerechten, levensbeschouwingen etc. Wij dagen elkaar en de vereniging uit om uit de comfortzone te stappen om zo ons wereldbeeld te verbreden.

De Nootzaak

Mag ik u voorstellen: ‘De Nootzaak’. Met dit muzikale genootschap bezoeken we regelmatig prachtige concerten in de mooiste concertgebouwen van Nederland. Ook hebben we recent een gezellige platenborrel georganiseerd, waarbij iedereen LP platen kon meenemen en ruilen. Muzikale groetjes van deze zeven muziekfanaten!

Volleybalteam

Bij C.S.F.R. Wageningen domineren we met meerdere teams en met een ongeëvenaarde passie en onstuitbaar talent de maandagavondcompetitie tegen teams uit alle uithoeken van Wageningen. Elke week veranderen we de sporthal in een waar slagveld, waar onze atletische krijgers hun krachten meten in een titanenstrijd van zenuwslopende spikes, verwoestende blokkades en meesterlijke reddingen.
Eens per jaar mogen we strijden om de beker op de C.S.F.R. Sportdag, waar we spelen tegen andere steden. Het schouwspel dat volgt is niets minder dan een meeslepende sage van triomf en glorie, waarbij de beker telkens opnieuw en opnieuw naar Wageningen wordt gebracht!

Voetbalteam FC DG

Het voetbalteam van Dei Gratia strijdt een aantal keer per maand samen met andere studie- en studentenverenigingen van Wageningen om de sportieve eer. Een gemêleerde groep van leden laat hier met veel passie en toewijding de bal het veld rondgaan en probeert de tegenstanders alle hoeken van het veld te laten zien.

‘Strijden, zwoegen, veel genoegen. De triomf is weer behaald’
- Dispuutslied Dei Gratia -